Tarte inimioare
PrinteazaTarte inimioare din: aluat, branza crema de capra, ardei copti, usturoi, rosii, busuioc, sare, piper, ulei, ou.
- 2×230 g aluat foitaj
- 150 g brânză-cremă de capră, tăiată în felii
- 6 ardei copţi, roşii, mari
- 1 căţel de usturoi curăţat şi tăiat mărunt
- 4 roşii cherry, feliate
- 1 lingură cu frunze proaspete de busuioc
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 ou mediu, bătut
- 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt
- 2 forme de inimioare de 1,5 cm şi 6 cm, pentru a decupa aluatul
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C. întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină şi decupează 12 inimioare, cu forma mai mare. Presează forma mică în centrul inimioarelor pentru a face un chenar. Crestează foarte uşor chenarul cu cuţitul.
Pune felii de brânză pe fiecare inimioară. Taie în două ardeii copţi, în aşa fel încât să-i întinzi şi să-i decupezi cu forma mică.
Aşază ardeii deasupra tartelor. Presară usturoiul, o felie de roşie şi câteva frunze de busuioc. Asezonează şi stropeşte cu ulei. Unge marginile aluatului cu ou bătut.
Coace tartele timp de 15-20 de minute, până când aluatul devine auriu.
Serveşte-le calde sau reci.
Pofta buna!