Tarte cu legume si aroma de rozmarin
PrinteazaTarte cu legume si aroma de rozmarin din: faina, zahar, praf de copt, ulei, apa rece, sare, branza de capra, zucchini, vanata, ardei gras, rozmarin.
- 260g de făină
- 1 linguriţă de zahăr
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 7 linguri de ulei
- 30-50ml de apă rece
- sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 110g brânză de capră
- 1/4 zucchini
- 1/2 vânătă
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ardei gras galben
- 3 linguri ulei
- crenguţe de rozmarin, pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un bol se adaugă toate ingredientele uscate pentru crustă şi se amestecă bine.
Intr-o cană se amestecă ingredientele lichide, după care se toarnă peste cele uscate şi se amestecă bine cu o furculiţă, până când compoziţia devine un aluat moale.
Se împarte aluatul în 4 părţi egale, se presează în 4 forme de tarte, se înţeapă cu o furculiţă şi se coace la cuptor 20-25 de minute la 180°C.
Cat timp se coc crustele, se spală toate legumele şi se taie cuburi cât mai mici şi egale.
Apoi se unge o tigaie cu puţin ulei şi se călesc legumele, pe rând, câte 4-5 minute fiecare.
Apoi se pun toate într-un bol, se adaugă brânza de capră ruptă în bucăţele şi un praf de sare şi se amestecă.
Când s-au copt crustele, se scot din cuptor, se lasă să se răcească de tot, apoi se scot din forme şi se umplu cu compoziţa de legume şi brânză.
Se ornează cu câte o crenguţă de rozmarin şi se servesc imediat.
Tarte cu legume si aroma de rozmarin
Pofta buna!