Tarte cu legume asortate

Printeaza

O reteta de tarte cu legume asortate din: faina, margarina, sare, boia de ardei, nucsoara, nuci macinate, dovlecei, ceapa verde, rosioare, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si pesmet.

Ingrediente:Tarte cu legume asortate

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g margarina
  • un praf de sare
  • boia de ardei
  • un praf de nucsoara
  • 2 linguri apa minerala
  • 100 g nuci macinate

pentru umplutura:

  • 2 dovlecei
  • o legatura de ceapa verde
  • 3-4 rosioare
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Se cerne într-un bol făina, se pune în mijloc margarina taiată cubuleţe, sarea, apa minerală, un praf de boia de ardei, nucşoara şi nucile mă­cinate şi se amestecă până se obţine un aluat potrivit.

Aluatul se lasă 10 minute la rece, acoperit cu o folie transparentă. Se întinde aluatul cu sucitorul pe plan­şetă şi se taie bucăţi potri­vite, care se aşază în forme de tarte, se înţeapă cu o fur­culiţă şi se bagă în cuptorul bine încins.

Se curăţă dovleceii şi ceapa, se spală, se taie ron­dele şi se călesc 2-3 minute ţn uleiul de măsline, până se înmoaie. Se amestecă cu nucile măcinate, se condi­mentează cu sare şi piper şi dacă este nevoie se mai amestecă cu puţin pesmet.

După ce s-au copt, se scot din forme şi se lasă la răcit. Tartele se umplu cu legu­mele înăbuşite, se mai lasă câteva minute în cuptor şi se servesc calde ornate cu frun­zuliţe de busuioc verde, mărar, morcov tăiat cubuleţe şi felii de ridichii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.