Cocktail cu palinca de prune din: palinca de prune, sirop de mure, suc de lamaie, sare de himalaya, gheata, menta. Ingrediente: 45 ml de pălincă de prune 20 ml de sirop de mure sălbatice 10 ml de suc de lămâie proaspăt stors Un vârf de cuțit de sare de Himalaya Cuburi de gheață Ramură […]
Tarte cu mango
PrinteazaTarte cu mango din: mango, faina, jeleu, lapte, crema de vanilie, unt, zahar, oua, praf de copt, lamaie, sare, cirese confiate, unt, menta, budinca de vanilie.
Ingrediente:
- 3 fructe de mango
- 300 g făină
- două pliculeţe cu jeleu
- 250 ml lapte
- un plic cu cremă de vanilie
- 300 g unt
- 170 g zahăr tos
- două ouă
- praf de copt
- esenţă de lămâie
- sare
- o lămâie
- cireşe confiate
- unt
- budincă de vanilie
- mentă
Mod de preparare:
Tarte cu mango: omogenizează untul, zahărul tos şi ouăle, esenţa de lămâie, sarea, praful de copt şi făina. amestecă până rezultă un aluat potrivit de tare. lasă la rece 30 de minute.
Din aluat se întinde o foaie şi se decupează forme rotunde cu o cană. ung forme de tartă cu unt, se pun cercurile de aluat, se înţeapă din loc în loc şi se introduc în cuptor.
Crema de lămâie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se umplu formele de aluat şi se aşază felii se mango stropite cu suc de lămâie.
Jeleul se prepară conform instrucţiunilor şi se toarnă rece peste fructe. în mijloc se aşază câte o cireaşă confiată. Crema de lămâie se poate înlocui cu budincă de vanilie şi mentă
Poftă bună!