Tarte cu morcovi

Printeaza

Tarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • o lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 200 ml apa minerala

pentru umplutura:

  • 2 cepe
  • 500 g morcovi
  • 2 dovlecei
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, sarea, bicarbonatul, apa minerală şi se amestecă uşor până se obţine o cocă uşor de modelat.

Aluatul se frământă aproxima­tiv 10 minute şi apoi se lasă să se odihnească o oră, la temperatura camerei.

In acest timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi morcovii.

Se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi se călesc în puţin ulei de măsline, până se înmoaie.

Separat, se întinde aluatul cu sucitorul, se taie bucăţi potrivite şi se aranjează în forme. Se bagă la cuptor şi se coc la foc potrivit.

Se umplu cu compoziţia de legume şi se servesc ornate cu pătrunjel.

 

Tarte cu morcovi

Tarte_cu_morcovi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.