Tarte cu mozzarella si somon

Printeaza

Tarte cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale, miez de nuca, rosii uscate.

 

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 75 g unt
  • 50 ml apa
  • 300 g somon fume
  • 250 g branza mozzarella
  • un ou
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval
  • o legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • migdale
  • miez de nuca
  • rosii uscate

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se frământă untul cu apa, o jumătate de linguriţă cu sare şi făina, din care s-a oprit o lingură, până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se înfăşoară în folie de plastic şi se introduce la rece 30 de minute. într-un bol separat se amestecă smântână, caşcavalul ras, oul, sare şi piper.

Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, somonul fume tăiat cubuleţe, făina oprită şi brânza mozzarella tăiată cubuleţe.

Se amestecă până se încorporează toate ingredientele şi rezultă o cremă omogenă.

Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează cercuri mari şi se aşază în forme de tartă unse cu unt.

Se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, se introduc în cuptorul încins şi se coc cinci-zece minute

. Se pune compoziţie în fiecare formă, se nivelează, se intro¬duc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 30-40 de minute.

La compozitia de branza se mai pot adauga migdale, miez de nuca sau rosii uscate tocate.

 

Tarte cu mozzarella si somon

Tarte_cu_mozzarella_si_somon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.