Tarte cu nuca de cocos

Printeaza

 Tarte cu nuca de cocos

Ingrediente:

  • 500 g fănă
  • 250 ml ulei
  • 125 ml vin alb
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Din aceste ingrediente frămânţi un aluat pe care-l pui la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema.

Ingrediente cremă:

  • 200 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 200 g nucă de cocos
  • 4 ouă
  • 60 g margarină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • gem sau marmeladă de caise

 

Mod de preparare:

Tarte cu nuca de cocos: Amesteci apa cu zahărul pe foc până se dizolvă zahărul. Fierbi siropul fără să amesteci 3 minute, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească timp de 5 minute.

Intr-un alt vas, amesteci bine nuca de cocos cu siropul, laptele, ouăle bătute, laptele, vanilia, margarina şi praful de copt. Iei din frigider aluatul, il aranjezi in formele de tarte, pui în fiecare formă o linguriţă de gem, apoi o umpli cu crema de nucă de cocos şi le coci pe toate la foc potrivit aproximativ 50 de minute.

Laşi să se răcească în forme, apoi le scoţi cu grijă, le pudrezi cu zahăr pudră şi le decorezi cu fructe din compot sau din dulceaţă. Iţi ies 23-24 de bucăţi!

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.