Tarte cu Ceapa Rosie si Blat Crocant din: aluat de tarta, ceapa rosie, ulei de masline, zahar brun, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, rozmarin. Tarta cu ceapă roșie este un preparat tradițional francez cu rădăcini adânci în bucătăria franțuzească. Aromele dulci și caramelizate ale cepei se combină perfect cu textura crocantă a blatului […]
Tarte cu nuci si smochine
PrinteazaTarte cu nuci si smochine din: unt, gorgonzola, faina, zahar, apa rece, smochine, nuci, merisoare confiate, muguri de pin, miere, sare.
Ingrediente:
- 60g de unt
- 100g brânză gorgonzola
- 160g de făină
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri apă rece
- 8 smochine
- 8 nuci
- 30g de merişoare confiate
- 2 linguri muguri de pin
- 2 linguri de miere
- sare
Mod de preparare:
Intr-un mixer de bucătărie se adaugă făina, sare, zahăr şi untul rece tăiat cubuleţe.
Se mixează rapid de câteva ori, după care se adaugă apa şi se repetă procedeul.
Se pune compoziţia în 4 forme de tarte, se presează bine cu degetele, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la frigider 25 de minute.
După 25 de minute, se scot formele de la cuptor, se înţeapă cu o furculiţă şi se coc 15 minute la 190°C, până când se rumenesc.
Se scot din cuptor, se adaugă smochinele tăiate în sferturi, nucile, merişoarele şi mugurii de pin şi se mai coc încă 5 minute.
Se scot din cuptor, se adaugă mierea şi brânza gorgonzola şi se servesc imediat.
Tarte cu nuci si smochine
Pofta buna!
Tarte cu icre și ouă de prepeliță
Tarte cu icre și ouă de prepeliță din: faina, sare, unt, galbenus, apa, margarina, crema de branza, oua de prepelita, icre de somon, caviar, marar. – 12 porții; pregătire: 25 min.; coacere: 25 min. Ingrediente: pentru aluat: 175 g făină 1 vârf de cuțit de sare 90 g unt 1 gălbenuș 2 linguri apă unt […]
Arata bine tarta cu nuci