Tarte cu pastă de peşte
PrinteazaTarte cu pastă de peşte
Ingrediente:
- aluat franţuzesc
- pastă de peşte
- raci
- aspic sau maioneză
Mod de preparare:
Tarte cu pastă de peşte: Se prepară aluatul cu care se îmbracă interiorul formelor speciale de tarte.
Foaia de aluat din interiorul formei se apasă.cu degetul şi se potriveşte ca să fie subţire şi uniformă. Se taie marginile ca să nu iasă din formă.
Se umple forma cu boabe de fasole uscată, pentru ca în timpul coptului să nu se ridice coca şi ca să rămînă astfel spaţiul necesar pentru umplutură. Formele se dau la cuptor încins.
După ce s-au copt, se scot tartele din forme, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu pastă de peşte.
Se decorează deasupra cu cozi de raci. Se glasează cu aspic sau, în lipsă, se dantelează pe margine cu maioneză.
Pofta buna!