Tarte cu Ceapa Rosie si Blat Crocant din: aluat de tarta, ceapa rosie, ulei de masline, zahar brun, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, rozmarin. Tarta cu ceapă roșie este un preparat tradițional francez cu rădăcini adânci în bucătăria franțuzească. Aromele dulci și caramelizate ale cepei se combină perfect cu textura crocantă a blatului […]
Tarte cu peste
PrinteazaTarte cu peste din: file de peste, verdeturi, costita, sare, piper, ghimbir, oua, paine, ulei, lamaie, sos de prune.
- 500 g file de peşte (congelat)
- 100 g amestec de ceapă şi usturoi (congelat)
- 1 pachet de verdeţuri de Provence (congelat)
- 100 g costiţă cuburi
- sare
- piper
- praf de ghimbir si muştar
- 2-3 ouă
- 1 baghetă de pâine medie
- 50-100 g seminţe de susan
- ulei de arahide pentru prăjit
- 1 lămâie
- sos de prune (gata preparat)
Mod de preparare:
Se lasă fileul de peşte la dezgheţat şi se dă prin maşina de tocat împreună cu amestecul de ceapă şi usturoi şi cu verdeţurile de Provence.
Se adaugă costiţa.
Se condimentează tocătura de peşte cu sare, piper, praf de ghimbir şi de muştar. Se bat ouăle.
Se taie pâinea şi se creşteaza la suprafaţă pe toate părţile.
Feliile de pâine se ung cu puţin ou. Compoziţia de peşte se împarte pe felii şi se presară seminţe de susan.
Amestecul se apasă puternic şi se unge din nou cu ou.
Se încinge ulei în wok. Se aşază bucăţile de pâine cu partea cu carne în jos pe o lingură perforată şi se introduc în ulei. Se prăjesc cca 3-4 minute la foc domol până devin crocante.
Tartele se lasă la scurs pe hârtie de bucătărie. Se taie lămâia în 8 felii.
Tartele se servesc ornate cu bucăţi de lămâie. Sosul de prune se serveşte separat.
Tarte cu peste
Pofta buna!
Tarte cu icre și ouă de prepeliță
Tarte cu icre și ouă de prepeliță din: faina, sare, unt, galbenus, apa, margarina, crema de branza, oua de prepelita, icre de somon, caviar, marar. – 12 porții; pregătire: 25 min.; coacere: 25 min. Ingrediente: pentru aluat: 175 g făină 1 vârf de cuțit de sare 90 g unt 1 gălbenuș 2 linguri apă unt […]
Pofta buna!