Tarte picante cu spanac şi brânză
PrinteazaO reteta de tarte picante cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie, unt, spanac, branza feta, boia dulce, usturoi, ceapa, sare si piper.
- 250 g faina alba
- 160 ml apa
- 1 lingurita drojdie
- 40 g unt
pentru umplutura:
- 200 g spanac
- 200 g branza feta
- 1/2 branza feta
- 1/2 lingurita boia dulce
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerne faina amestecată cu drojdia într-un castron şi toarnă peste ea apa călduţă. Frământă, turnând câte puţin unt topit până când obţii un aluat elastic şi omogen.
Inveleşte-1 în folie alimentară şi pune-l în frigider să se odihnească 30 de minute.
Toacă spanacul şi amestecă-1 cu boiaua dulce şi iute, chimenul, usturoiul şi ceapa tocate mărunt, sare şi piper, după gust.
Fărâmiţează brânza şi pune-o peste spanac, apoi amestecă până obţii o compoziţie omogenă, adăugând puţin ulei dacă este nevoie.
Intinde din aluat o foaie subţire şi îmbracă cu ea fundul a 8 forme rotunde mici, cu pereţii nu prea înalţi. Poţi folosi şi o formă mare.
Pune o lingură de umplutură în fiecare, nivelează şi acoperă cu aluat. Lipeşte marginile celor două foi de aluat, presându-le cu degetele.
Pune tartele la copt 30-35 de minute, la 190° C, scoa- te-le din forme şi serveşte-le fierbinţi sau călduţe.
Tarte picante cu spanac şi brânză
Pofta buna!