Tarte portugheze

Printeaza

Tarte portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei, galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie.

Ingrediente:Tarte_portugheze

pentru aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 175 g unt (margarina)
  • 450 g faina
  • 100 ml sifon (apa minerala)
  • 125 ml iaurt gras
  • sare
  • ulei

pentru crema:

  • 9 galbenusuri
  • 500 ml smantana dulce
  • 9 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Amestecă 400 g făină cu iaurtul, sare, gălbenuşuri, sifon până obţii o compoziţie elastică. împarte aluatul în două. Freacă untul cu făina răma­să şi împarte în patru. întinde un aluat, unge-l cu un sfert din amestecul de unt şi pliază.

Infoliază pătratul obţinut şi dă la rece 15 minute. Proce­dează la fel cu aluatul rămas. Repetă operaţiunea după un sfert de oră. Apoi întinde foi, taie-le după preferinţă şi aşază-le în formele de copt unse.

Freacă gălbenuşurile cu zahărul, smântână şi vanilia. Pune vasul la baie de aburi şi amestecă până obţii o cremă omogenă. Lasă să se răcească.

Umple formele cu cremă şi dă-le la cuptor, la foc potrivit, până aluatul şi crema devin puţin aurii. Scoate-le şi pu-drează-le cu zahăr sau scorţi­şoară proaspăt măcinată.

Tarte portugheze

Tarte_portugheze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.