Tarte portugheze
PrinteazaTarte portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei, galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie.
pentru aluat:
- 2 galbenusuri
- 175 g unt (margarina)
- 450 g faina
- 100 ml sifon (apa minerala)
- 125 ml iaurt gras
- sare
- ulei
pentru crema:
- 9 galbenusuri
- 500 ml smantana dulce
- 9 linguri cu zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă 400 g făină cu iaurtul, sare, gălbenuşuri, sifon până obţii o compoziţie elastică. împarte aluatul în două. Freacă untul cu făina rămasă şi împarte în patru. întinde un aluat, unge-l cu un sfert din amestecul de unt şi pliază.
Infoliază pătratul obţinut şi dă la rece 15 minute. Procedează la fel cu aluatul rămas. Repetă operaţiunea după un sfert de oră. Apoi întinde foi, taie-le după preferinţă şi aşază-le în formele de copt unse.
Freacă gălbenuşurile cu zahărul, smântână şi vanilia. Pune vasul la baie de aburi şi amestecă până obţii o cremă omogenă. Lasă să se răcească.
Umple formele cu cremă şi dă-le la cuptor, la foc potrivit, până aluatul şi crema devin puţin aurii. Scoate-le şi pu-drează-le cu zahăr sau scorţişoară proaspăt măcinată.
Tarte portugheze
Pofta buna!