Tarte cu praz şi mazăre
PrinteazaTarte cu praz şi mazăre din: praz, faina, praf de copt, migdale, mazare, cascaval, masline, usturoi, oua, ulei, lapte, sare, piper, cimbru, sos de rosii.
- un fir de praz
- 200 g faina
- un pliculet praf de copt
- 50 g migdale
- 100 g mazare congelata
- 100 g cascaval sarat
- 100 g masline feliate
- un catel de usturoi
- 3 oua
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- sare
- piper
- cimbru uscat
- sos de rosii
Mod de preparare:
Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei, se căleşte prazul şi se lasă la răcit. Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă la răcit într-o strecurătoare.
Caşcavalul se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un bol.
Ouăle se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, măslinele feliate, uleiul de măsline rămas şi prazul călit.
Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, laptele dulce călduţ, sare şi piper după gust.
Se presară cimbrul şi migdalele tocate mărunt, se amestecă totul şi se pune compoziţia în forme de brioşă unse cu ulei.
Se coc la foc mediu 30-35 de minute, se scot şi se servesc imediat.
Se servesc ca atare sau cu un sos de rosii fierbinte.
Tarte cu praz şi mazăre
Pofta buna!