Tarte rafinate cu mure si vin spumos
PrinteazaTarte rafinate cu mure si vin spumos din: oua, zahar, faina, praf de copt, mure, jeleu de mure, otet balsamic alb, sin spumos.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 70 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 200 g mure
- 50 g jeleu de mure
- 4 gălbenuşuri
- 50 ml oţet balsamic alb dulce
- 100 ml vin spumos
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se bat ouăle cu 60 g zahăr şi 2 linguri de apă fierbinte. Se înglobează făina amestecată cu praf’de copt. Se unge fundul a 6 forme mici de tartă (0 10 cm).
Se îmbracă formele în aluat şi se coc 12-15 min. Se scot din cuptor, se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie. Se ung hiaturile cu jeleu topit şi se aşază deasupra murele proaspete.
Gălbenuşurile se bat la bain-marie cu restul de zahăr Şi cu oţetul; se înglobează vinul spumos amestecând încet, până ia naştere o cremă uşoară. Tartele se aşază pe farfurii şi se acoperă cu spuma de vin.
Tarte rafinate cu mure si vin spumos
Pofta buna!
bravo! Arata bine