Tarte cu salata de ton si rosii

Printeaza

Tarte cu salata de ton si rosii din: făină integrală, ou, apa, ulei, sare, praf de copt, oregano sau salvie, boabe de fasole, unt, roşii, ar­dei verde, ton în ulei, porumb, ceapă verde sau ceapă roşie,  lămâie, pătrunjel, piper, oregano sau salvie uscata, boia.

Tarte_cu_salata_de_ton_si_rosii

Ingrediente:

  • 200 g făină integrală
  • 1 ou
  • 3 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cu­ţit praf de copt
  • 1 vârf de cuţit oregano sau salvie
  • 5 linguri boabe de fasole
  • 10 g unt

Pentru umplutură:

  • 6 roşii mici
  • 1/2 ar­dei verde
  • 1 conservă (200 g) ton în ulei
  • 3 linguri porumb
  • 2 legături ceapă verde sau 1 ceapă roşie
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • piper
  • boia
  • oregano sau salvie uscată

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina, oul bătut cu sarea, salvia, uleiul şi praful de copt.

Amesteci ingredien­tele, modelezi o sferă de aluat, îl înveleşti în folie şi îl păstrezi în frigider 1/2 oră.

Intinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Tapetezi cu aluat forme mici pentru tarte, în prealabil unse cu unt topit.

Peste aluat presari câteva boabe de fasole şi coci tartele 10 minute, în cupto­rul preîncălzit, la foc mediu.

Indepărtezi boabele şi scoţi tartele reci din forme.

Pentru salată, scurgi tonul şi îl amesteci împreu­nă cu roşiile şi ardeiul cură­ţate şi tăiate în cubuleţe, ceapă verde şi pătrunjel fin tocate, porumbul scurs, piper, boia, oregano sau salvie după gust.

Pui salata în tarte cu puţin timp înain­te de a le servi.

 

Tarte cu salata de ton si rosii

Tarte_cu_salata_de_ton_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.