Tarte cu spumă de ciocolată

Printeaza

Tarte cu spumă de ciocolată din: faina, zahar, pudra, faina de migdale, unt, zahar vanilinat, ou, cacao, ciocolata neagra, unt.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 195 g faina
  • 85 g zahar pudra
  • 25 g faina de migdale
  • 130 g unt
  • un pliculet zahar vanilinat
  • un ou
  • 15 g cacao

pentru spuma:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g zahar pudra
  • 5 oua (4 galbenusuri si 5 albusuri)
  • 20 g unt

pentru servit:

  • 30 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se mixează zahărul cu făina de migdale, un­tul si zahărul vanilinat. Se adaugă oul bătut, cacaua şi făina. Se amestecă bine şi apoi se scoate aluatul care se frământă un pic la mână, se adună într-o bilă si se dă la rece pentru două ore, în folie alimentară.

Apoi, se întinde aluatul şi se transferă în formele de tartă unse cu un pic de unt. Se înţeapă cu furculiţa si se dau la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se lasă să se răcească în forme.

Pentru spuma de ciocolată, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Apoi, ciocolata se topeşte şi, odată devenită lichidă, se trage de pe foc si se amestecă cu untul.

Se adaugă amestecul alb de gălbenuşuri şi apoi se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Se pune spuma într-un pos, se umplu tartele şi se dau la rece pentru 3 ore.

Se servesc cu aşchii de ciocolată pusă la congelator şi trecută apoi rapid prin răzătoarea cu ochiuri mari sau tăiate cu un cutit bine ascuţit.

 

Tarte cu spumă de ciocolată

Tarte_cu_spuma_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.