Pui Cu Lavandă și Miere: Reteta cu Un Gust Desăvârșit din: piept de pui, miere, ulei de masline, lavanda. Puiul cu lavandă și miere este o rețetă inedită care aduce împreună aromele delicate ale lavandei cu dulceața naturală a mierii. Această combinație surprinzătoare creează un preparat deosebit, perfect pentru a impresiona papilele gustative. Pentru a […]
Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie
PrinteazaTarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie din: aluat foietaj, budincă de vanilie, struguri albi, struguri roşii, gem de caise, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj
- 4-6 linguri cu budincă de vanilie
- 36-48 boabe de struguri albi, tăiaţi în jumătate
- 36-48 boabe de struguri roşii, tăiaţi în jumătate
- 6-8 linguri cu gem de caise
- zahăr pudră pentru ornat
Mod de utilizare:
Incălzeşte cuptorul la 220 °C. întinde aluatul de foietaj şi taie marginile. Taie-l în jumătate pe lungime, apoi taie pe lăţime pentru a forma 8 sau 12 dreptunghiuri. Foloseşte un cuţit pentru a cresta un dreptunghi în aluat, aproape de margine, având grijă să nu tai aluatul, ci doar să îl crestezi.
Pune puţină budincă în centru şi întinde-o pe suprafaţa dreptunghiului făcut anterior prin crestarea aluatului. Foloseşte aproximativ o linguriţă – două de budincă.
Aranjează struguri tăiaţi în jumătăţi deasupra. Amestecă gemul de caise cu o lingură de apă până când devine mai lichid şi pune un strat deasupra strugurilor.
Coace aluatul în cuptor timp de 1 5-20 minute sau până când creşte şi devine auriu. Scoate tartele din cuptor şi mai pune deasupra un strat de gem de caise. Lasă-le deoparte pentru a se răci puţin.
Serveşte-le călduţe sau la temperatura camerei, cu puţin zahăr pudră presărat deasupra.
Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie
Pofta buna!
Pui Cu Lavandă și Miere: Reteta cu Un Gust Desăvârșit