Tarte cu sunca si mozzarella
PrinteazaTarte cu sunca si mozzarella din: unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii cherry, bacon, mozzarella, cimbru, pesmet si patrunjel.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200 g unt
- o lingurita chimen
- un praf sare
- 4 linguri smantana sau iaurt
- 300 g faina
pentru umplutura:
- 4-6 rosii cherry
- 300 g bacon
- 300 g mozzarella
- busuioc proaspat
- cimbru uscat si macinat
- pesmet
- patrunjel
Mod de preparare:
Se cerne făina, se adaugă untul, chimenul, sarea, piperul şi smântână sau iaurtul. Se obţine un aluat.
Se tapetează formele cu pesmet. Se taie roşiile feliuţe, se rade brânza mozzarella, iar baconul se taie fâşii şi se căleşte în sucul propriu.
Se lasă să se răcorească.
Se porţionează aluatul si se aşază în forme. Se pun baconul, mozzarella si caşcavalul ras, se ornează cu feliuţe de roşii şi se bagă în cuptor. După ce s-au făcut, se servesc cu pătrunjel.
Tarte cu sunca si mozzarella
Pofta buna!