Tarte-tatin cu banane

Printeaza

Tarte tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca, migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca, inghetata, sos de lamaie.

Ingrediente:Tarte_tatin_cu_banane

  • un pachet aluat de foitaj
  • 5 banane
  • o lamaie
  • o portocala
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g migdale
  • doua cuisoare
  • 150 g zahar tos
  • 50 ml apa
  • 30 g unt
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • frisca
  • inghetata
  • sos de lamaie

 

Mod de preparare:

Zahărul tos şi zahărul vanilinat se pun la topit într-o crăticioară împreună cu apa.

Când a devenit ca un sos caramel se adaugă sucul de lămâie, coaja rasă de la portocală şi untul. Se lasă să fiarbă până devine mai gros, se adaugă jumătate din cantitatea de migdale şi miez de nucă date prin maşină sau tocate mărunt.

Se amestecă, se toarnă într-o tavă rotundă şi se plimbă pe pereţii tăvii ca să se acopere.

Se lasă să se întărească caramelul, se aşază jumătăţi de banană pe tot aluatul, se presară migdalele şi miezul de nucă tocate rămase.

Se aşază deasupra aluatul de foitaj decongelat, se presează pe margini ca să nu se desfacă la copt şi se introduce tava în cuptorul încins, unde se lasă circa 30 de minute la foc mediu spre iute.

Se servste calduta sau rece simpla, cu frisca, inghetata sau sos de lamaie.

Tarte-tatin cu banane

Tarte_tatin_cu_banane

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Tarta cu banane si scortisoara

Tarta cu banane si scortisoara

Tarta cu banane si scortisoara din: faina, unt, banane, zahar, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 130 g făină 60 g unt un praf sare 250 ml apă rece Pentru umplutură: 3 banane foarte coapte 80 g zahăr cubic scorţişoară   Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi, după omogenizare, se adună într-o bilă care […]

 

Tarta cu banane si nuci

Tarta cu banane si nuci din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, nuci, banane, vanilie. Ingrediente: 125 g unt 250 g zahăr 2 ouă 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă cu sare 100 g nuci zdrobite 3 banane 1 păstaie de vanilie 2 linguri zahăr brun […]

 

Tarta cu struguri

Tarta cu banane, kiwi, struguri si pere

Tarta cu banane, kiwi, struguri si pere din: oua, faina, zahar, coaja de lamaie, sare, praf de copt, zahar vanilat, lapte, zeama de lamaie, kiwi, banane, struguri albi si roze, pere,  gelatina, frisca,  caramel. Ingrediente: 3 oua 150 g faina 150 gunt 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 praf de sare 1 plic praf de copt […]

 

Tarta cu banane si frisca

Tarta cu banane si frisca din: faina, zahar, margarina, frisca, banane, suc de lamaie, nuci, ciocolata neagra. Ingrediente blat:  250 g faina 50 g zahar 125 g margarina Umplutura: 125 g zahar 550 ml frisca 3 banane 4 linguri suc de lamaie nuci pecan ciocolata neagra rasa   Mod de preparare: Se amesteca faina cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.