Tarte tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca, migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca, inghetata, sos de lamaie.
Ingrediente:
un pachet aluat de foitaj
5 banane
o lamaie
o portocala
50 g miez de nuca
50 g migdale
doua cuisoare
150 g zahar tos
50 ml apa
30 g unt
doua pliculete zahar vanilinat
frisca
inghetata
sos de lamaie
Mod de preparare:
Zahărul tos şi zahărul vanilinat se pun la topit într-o crăticioară împreună cu apa.
Când a devenit ca un sos caramel se adaugă sucul de lămâie, coaja rasă de la portocală şi untul. Se lasă să fiarbă până devine mai gros, se adaugă jumătate din cantitatea de migdale şi miez de nucă date prin maşină sau tocate mărunt.
Se amestecă, se toarnă într-o tavă rotundă şi se plimbă pe pereţii tăvii ca să se acopere.
Se lasă să se întărească caramelul, se aşază jumătăţi de banană pe tot aluatul, se presară migdalele şi miezul de nucă tocate rămase.
Se aşază deasupra aluatul de foitaj decongelat, se presează pe margini ca să nu se desfacă la copt şi se introduce tava în cuptorul încins, unde se lasă circa 30 de minute la foc mediu spre iute.
Se servste calduta sau rece simpla, cu frisca, inghetata sau sos de lamaie.
Tarta cu banane si scortisoara din: faina, unt, banane, zahar, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 130 g făină 60 g unt un praf sare 250 ml apă rece Pentru umplutură: 3 banane foarte coapte 80 g zahăr cubic scorţişoară Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi, după omogenizare, se adună într-o bilă care […]
Tarta cu banane si nuci din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, nuci, banane, vanilie. Ingrediente: 125 g unt 250 g zahăr 2 ouă 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă cu sare 100 g nuci zdrobite 3 banane 1 păstaie de vanilie 2 linguri zahăr brun […]
Tarta cu banane, kiwi, struguri si pere din: oua, faina, zahar, coaja de lamaie, sare, praf de copt, zahar vanilat, lapte, zeama de lamaie, kiwi, banane, struguri albi si roze, pere, gelatina, frisca, caramel. Ingrediente: 3 oua 150 g faina 150 gunt 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 praf de sare 1 plic praf de copt […]
Tarta cu banane si frisca din: faina, zahar, margarina, frisca, banane, suc de lamaie, nuci, ciocolata neagra. Ingrediente blat: 250 g faina 50 g zahar 125 g margarina Umplutura: 125 g zahar 550 ml frisca 3 banane 4 linguri suc de lamaie nuci pecan ciocolata neagra rasa Mod de preparare: Se amesteca faina cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.