Tarte Tatin de rosii
PrinteazaTarte Tatin de rosii din: unt, zahar brun, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, aluat.
- 2 linguri de unt
- o lingura de zahar brun
- un kilogram de rosii carnoase taiate jumatati
- o lingura de otet balsamic
- o lingura de oregano proaspat tocate
- sare si piper dupa gust
- aluat fraged
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 190 grade Celsius. Topiţi untul într-un vas, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă. Când începe să se caramelizeze, adăugaţi roşiile, cu partea tăiată în sus. Ţineţi 10 minute pe foc, până ce roşiile încep să lase zeamă.
Adăugaţi oţetul balsamic şi mai tineti 2 minute. Aranjaţi roşiile într-o formă de tartă, cu partea tăiată în sus. Presăraţi cu oregano, sare şi piper. Rulaţi deasupra aluatul fraged, împingând marginile în forma de tartă.
Inţepaţi cu o furculiţă şi coaceti 30 de minute în cuptorul cu temperatura scăzută la 170 grade Celsius. Când se răceşte, scoateţi uşor tarta şi întoarceţi invers.
Tarte Tatin de rosii
Pofta buna!