Tarte Tatin de rosii

Printeaza

Tarte Tatin de rosii din: unt, zahar brun, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, aluat.

Ingrediente:Tarte_Tatin_de_rosii

  • 2 linguri de unt
  • o lingura de zahar brun
  • un kilogram de rosii carnoase taiate jumatati
  • o lingura de otet balsamic
  • o lingura de oregano proaspat tocate
  • sare si piper dupa gust
  • aluat fraged

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 190 grade Celsius. Topiţi untul într-un vas, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se dizolvă. Când începe să se caramelizeze, adăugaţi roşiile, cu partea tăiată în sus. Ţineţi 10 minute pe foc, până ce roşiile încep să lase zeamă.

Adăugaţi oţetul balsamic şi mai tineti 2 minute. Aranjaţi roşiile într-o formă de tartă, cu partea tăiată în sus. Presăraţi cu oregano, sare şi piper. Rulaţi deasupra aluatul fraged, împingând marginile în forma de tartă.

Inţepaţi cu o furculiţă şi coaceti 30 de minute în cuptorul cu temperatura scăzută la 170 grade Celsius. Când se răceşte, scoateţi uşor tarta şi întoarceţi invers.

Tarte Tatin de rosii

Tarte_Tatin_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.