Tarta cu ton, cascaval si spanac din: ton, spanac, unt, oua, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 50 ml smântână 150 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Laşi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti […]
Tarte cu ton, legume si busuioc
PrinteazaTarte cu ton, legume si busuioc din: făină, sare, drojdie uscata, apa calduta, ton, ardei galben, ardei portocaliu, măsline negre, porumb, ciuperci, sare de mare, cimbru, busuioc.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 1 praf de sare
- apă călduţă
Pentru umplutură:
- 100 g ton
- 1 ardei galben
- 1 ardei portocaliu
- 2 linguri măsline negre
- 50 g porumb
- 70 g ciuperci
- sare de mare
- cimbru
- busuioc
Mod de preparare:
Amesteci făina cu drojdia uscată, sarea, adaugi apă călduţă şi frămânţi un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.
Laşi aluatul la dospit la cald, pentru cel puţin 30 de minute.
Cureţi legumele, le speli şi le tai în fâşii subţiri. Rupi bucăţi de aluat pe care le întinzi pe masa presărată cu făină, sub forma unor bucăţi lunguieţe.
Repartizezi pe fiecare bucată de aluat legume tăiate, condimente şi bucăţi de ton, lăsând marginile libere.
Ridici marginile uşor peste umplutură şi modelezi aluatul astfel încât să obţii o formă de bărcută.
Introduci pidele în cuptorul preîncălzit, ia foc iute (240 °C) pehtru 15 minute.
Sunt mai bune calde, dar se pot consuma şi reci.
Tarte cu ton, legume si busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu ton, cascaval si spanac
Pofta buna!