Tarte cu visinata, scortisoara si cicolata alba
PrinteazaTarte cu visinata, scortisoara si cicolata alba din: unt, făină, zahăr, zahăr vanilinat, sare, oua, visine, scorţişoară, vişinată, mascarpone, ciocolată albă, dulceaţă de vişine.
Ingredeinte pentru blaturi:
- 125 g unt rece
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 1 gălbenuş
Ingrediente pentru cremă şi decor:
- 500 g vişine
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2 linguri vişinată
- 250 g mascarpone
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 25 g ciocolată albă
- 2 linguri dulceaţă de vişine
Mod de prpearare:
Se frământă aluatul din fulgi de unt, făină, zahăr tos, zahăr vanilinat, sare şi gălbenuş. Se dă la frigider 30 min. Se curăţă vişinele de sâmburi, se toacă şi se aşază intr-un castron; se adaugă praf de scorţişoară şi vişinată şi se lasă să se mari- neze 15 min.
Se întinde o foaie de aluat, se taie 8 cercuri şi se aşază în forme, ridicându-se margine. Se coc la 220° C. Se lasă să se răcească şi se scot din forme. Se ung cu ajutorul unei pensule cu un amestec de dulceaţă şi 1/2 lingură de apă.
Se amestecă mascarpone cu zahăr tos şi zahăr vanili- nat şi se înglobează vişinele, cu tot cu marinată. Se aşază crema în hiaturile de tartă şi se dau la frigider 2 ore. Apoi se decorează cu ciocolată rasă şi praf de scorţişoară.
Tarte cu visinata, scortisoara si cicolata alba
Pofta buna!