Tartelete cu ciuperci
PrinteazaTartelete cu ciuperci
- 18 tartelete coapte din foitaj
- 700 g ciuperci
- 1 legătură mărar
- 120 g unt
- 1 ceapa
- 2 linguri făină
- 3 pahare lapte
- 3 linguri smîntînă
- sare
- piper pisat
- 180 g caşcaval ras
- 3 ouă
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se sotează în 60 g unt şi cu ceapă tocată.
Se adaugă apoi l lingură făină, lapte, smîntînă şi mărar tocat şi se pun in tartelete.
Separat se face un sos alb gros din 60 g unt, 1 lingură făină, 1 1/2 pahar lapte, sare şi 3 gălbenuşuri.
La urmă se pun caşcavalul ras şi albuşurile bine bătute, se pune în tartelete şi se dă la cuptor moderat 15 minute înainte de a fi servite.
Pofta buna!