Tartelete cu aspic de caise
PrinteazaO reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati, miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni.
- 1 50 g biscuiţi uscaţi
- 1 lingură miere
pentru aspic:
- 4 caise
- 1 pahar suc de mere strecurat
- 1 lingură gelatină granule
- 1/2 lămâie
pentru decor:
- căpşuni
Mod de preparare:
Spală caisele, scoate-le sâmburii, taie-le bucăţi şi amestecă-le cu siropul de mere. Pasează-le, toarnă compoziţia într-o caserolă şi pune-o în frigider. Zdrobeşte biscuiţii (nu foarte mărunt) şi toarnă peste ei mierea diluată cu 2 linguri de apă.
Amestecă bine, umple cu această compoziţie 4 forme rotunde unse cu puţin ulei sau apă şi pune-le o oră în frigider. Când compoziţia de biscuiţi s-a întărit, îndepărtează formele. Decupează rondele din aspicul de caise şi aşază-le peste discurile de biscuiţi cu miere. Decorează cu bucăţele de căpşuni şi serveşte.
Poţi prepara tarteletele folosind pricomig- dale şi, în loc de miere, sirop de arţar. De asemenea, poţi înlocui caisele, pentru aspic cu cireşe, căpşuni, struguri sau cu orice alte fructe de sezon.
Tartelete cu aspic de caise
Poftă bună!