Tartelete cu dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt, galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie.
pentru aluat:
- 300 g faină albă
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- 2 gălbenuşuri
pentru cremă:
- 300 g dovleac
- 180 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 30 g faină albă
- 1 lămâie
- 1 bucăţică ghimbir proaspăt
- 1/2 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Frământă faina cu zahărul, untul înmuiat la temperatura camerei, gălbenuşurile şi un praf de sare până când obţii un aluat omogen.
Fierbe laptele cu vanilia şi cu ghimbirul ras. Bate gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, adaugă faina şi laptele fierbinte strecurat. Pune totul la fiert, pe foc mic, amestecând continuu până când reîncepe să clocotească.
Curăţă dovleacul, taie-1 cubuleţe şi caramelizează-1 într-o tigaie cu 80 g de zahăr şi cu zeama de la o jumătate de lămâie. Unge cu unt şi tapetează cu făină formele mici pentru tartelete, îmbracă-le cu aluat şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Scoate tarteletele din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi umple-le cu cremă şi decorează-le cu bucăţele de dovleac caramelizat.
Tartelete cu dovleac
Poftă bună!