Tartelete cu fructe de mare şi peşte

Printeaza

Tartelete cu fructe de mare şi peşte

Ingrediente:Tartelete cu fructe de mare şi peşte

  • 18 tartelete coapte din foitaj
  • 400 g file de peşte crud
  • 60 midii sau scoici
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper
  • 8 căţei usturoi
  • 1 1/2 lingură făină
  • 3 lin­guri smîntînă
  • 3/4 pahar lapte
  • 3 ouă
  • 80 g unt

 

Mod de preparare:

Scoicile se fierb 10 minute în vin, puţină apă, sare şi cu usturoi. Din zeamă se face un sos alb cu unt, făină şi smîntînă.

Se amestecă cu scoicile tăiate şi se pune în tartelete.

Peştele crud se pisează şi se amestecă cu sare, puţin lapte, 3 gălbenuşuri şi 3 albuşuri bătute spumă tare.

Se pun in tarte si se dau la cuptor cu 15 minute înainte de a fi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.