Tartelete pentru Crăciun
PrinteazaO reteta de tartelete pentru Craciun din: faina, unt, oua, sare si zahar.
- 200 g făină
- l00 g unt
- 3 ouă
- sare
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Se face ca orice cocă nisipoasă. Cu ea se tapetează mici tartelete, se înţeapă fundul, apoi se umplu cu marmeladă de mere îndulcite, se adaugă un pumn de stafide care a fost ţinute în rom.
Se acoperă cu un capac tot de cocă, care se lipeşte cu albuş de ou pe urmă se unge cu gălbenuş, se presară cu zahăr tos, se face o mică reiură cu un fier ars şi se pune în cuptor puţin cald timp de 12 minute la copt.
Se serveşte calde pe un şervet şi însoţite de un sos de caise cald (marmeladă cu apă fiartă) şi cu rom la sfârşit.
Poftă bună!