Tartelete cu peşte
PrinteazaTartelete cu peşte
- 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic
- 3 ouă
- 150 g frişcă lichidă
- 1 1/2 lingură făină
- 90 g unt
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 3/4 pahar vin
- 18 tartelete coapte din foitaj
Mod de preparare:
Din peşte se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare, piper, 1/2 pahar vin şi 1 ceapă.
După ce s-a răcit puţin, se scoate carnea de pe oase, se taie mărunt şi se amestecă cu un sos alb făcut din unt, făină, zeamă de peşte, 80 g frişă lichidă sau 1 1/2 lingură smîntînă.
Cu această compoziţie se umplu tarteletele. Fileurile de peşte crud se pisează şi se amestecă cu 3 gălbenuşuri, 70 g frişcă lichidă sau lapte, puţin piper şi albuşurile bătute spumă.
Se pune cîte o linguriţă din compoziţie în fiecare tartelă şi apoi se dau la cuptor circa 15 minute ,înainte de a le servi.
Pofta buna!