unt, ceapa, zucchini, sare, piper, smantana. Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini este disponibil pe tot […]
Tartelete cu peşte
PrinteazaTartelete cu peşte din: salau, oua, frisca, faina, unt, sare, piper, ceapa, vin, tartelete.
Ingrediente:
- 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic
- 3 ouă
- 150 g frişcă lichidă
- 1 1/2 lingură făină
- 90 g unt
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 3/4 pahar vin
- 18 tartelete coapte din foitaj
Mod de preparare:
Din peşte se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare, piper, 1/2 pahar vin şi 1 ceapă.
După ce s-a răcit puţin, se scoate carnea de pe oase, se taie mărunt şi se amestecă cu un sos alb făcut din unt, făină, zeamă de peşte, 80 g frişă lichidă sau 1 1/2 lingură smîntînă.
Cu această compoziţie se umplu tarteletele. Fileurile de peşte crud se pisează şi se amestecă cu 3 gălbenuşuri, 70 g frişcă lichidă sau lapte, puţin piper şi albuşurile bătute spumă.
Se pune cîte o linguriţă din compoziţie în fiecare tartelă şi apoi se dau la cuptor circa 15 minute ,înainte de a le servi.
Pofta buna!
Sandwich cu pui și brânză topită
paine, piept de pui, branza cheddar, unt, maioneza, mustar, frunze de salata, rosii, sare, piper. Acest sandwich este delicios și ușor de preparat. Ingrediente: 2 felii de pâine (preferabil pâine de sandwich sau baghetă) 150 g piept de pui gătit și tăiat în bucăți mici 50 g […]