Tartelete cu raci
PrinteazaTartelete cu raci
- 18 tarte coapte din foitaj
- 50 cozi de raci sau 1 cutie mare de homar ori crab
- 300 g ciuperci
- 1 păhărel coniac
- 300 g file de peşte crud
- 3 linguri smîntînă
- 80 g frişcă lichidă
- 3ouă
- sare
- piper
- 60 g unt de raci
- 15 g boia roşie
- 1 1/2 pahar zeamă de peşte
- 1 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Cozile de raci fierţi se taie bucăţele şi se amestecă cu coniacul fi sosul de raci (din unt de raci, făină, zeamă de peşte, boia, sare şi smîntînă).
Această compoziţie se pune in tartelete. Fileurile pisate se amestecă cu puţină boia, sare, gălbenuşurile, frişca şi albuşurile bălute.
Se pune in tartelete şi se dă la cuptor moderat 15 minute, înainte de a fi servite.
Pofta buna!