Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Printeaza

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Ingrediente:Tartelete cu rinichi şi carne de porc

  • 18 tartelete coapte din foitaj
  • 500 g rinichi
  • 300 g came de porc
  • sare
  • piper
  • 80 g frişcă lichidă
  • 1 1/2 lingura făină
  • 1 1/2 pahar vin
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingură oţet
  • 1 ceapă
  • 50 g unt sau ulei

 

Mod de preparare:

Rinichii curăţaţi şi bine spălaţi se taie in două şi se mai spală cu puţin oţet diluat. Se taie felii subţiri şi se sotează in ulei sau unt cu ceapa tocată, apoi. se pune 1 1/2 lingură făină, 1 1/2 pahar vin, 3/4 1 apă, sare şi piper.

Se fierbe pînă ce a scăzut si cind s-a mai răcit se pune în tartelete. Carnea de porc se toacă şi se amestecă cu sare, frişcă, 3 gălbenuşuri şi 3 albuşuri bătute spumă tare.

Se pune in tartelete şi se dă la cuptor cu 10 minute înainte de a fi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.