Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer
PrinteazaTartelete cu sparanghel şi şvaiţer
- 500 g sparanghel
- 180 g şvaiţer
- 3 ouă
- 2 linguri făină
- 1 pahar lapte
- 3 linguri smîntînă
- sare
- puţin cayenne sau boia
- 70 g unt
- 18 tartelete coapte din foitaj
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, atit cît este crud.
Se fierbe 15 minute cu sare şi puţin unt. Separat se face un sos alb gros din unt, lapte, zeama de sparanghel, cayen, sare şi smantină. Jumătate din sos se amestecă cu sparanghelul bine stors şi se pune in tartelete.
Restul de sos se amestecă cu gălbenuşul, şvaiţerul ras (sau altă brînză) şi cu albuşul bătut spumă. Se pune în tartelete şi se dă la cuptor moderat 15 minute, înainte de a fi servit.
Pofa buna!