Tartelete cu şuncă
PrinteazaTartelete cu şuncă
- 18 tartelete coapte din foitaj
- 600 g şuncă sau file afumat
- lingură faina
- 1 foaie dafin
- 100 g unt
- 1 1/2 l lapte
- 1/2 pahar vin rosu
- 3 ouă
- 1 1/2 lingură oţet
Mod de preparare:
Fileul se ferbe 30 minute, cu apă, 1 1/2 lingură oţet şi cu foaia de dafin. Se face un sos din unt, faină, lapte, vin roşu şi puţină zeamă de la file.
Fileul se dă prin maşina de tocat şi se amestecă cu sosul. 3/4 din tocătură se pune în tartelete şi sfertul din tocătură rămas se amestecă cu 3 gălbenuşuri apoi cu albuşul bătut spumă.
Se pune în tartelete şi se dă la cuptor cu 10 minute înainte de a fi servite.
Pofta buna!