Tartiflette
PrinteazaO reteta delicioasa de tartiflette din :cartofi, costita afumata, branza, ceapa, ulei, piper.
- 1 kg cartofi
- 200 g costiţă afumată
- 1 cutie de brânză
- 2 cepe
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă cartofii, se fierb întregi, în apă cu sare, timp de 20 de minute, şi apoi se taie rondele. Se curăţă şi ceapa şi se toacă mărunt.
Se încinge o tigaie cu puţin ulei şi se căleşte ceapa. Când e gata rumenită, se adaugă costiţa tăiată fâşii subţiri. Se lasă la prăjit 2-3 minute.
Intr-o altă tigaie se topeşte o lingură de unt şi se sotează rondelele de cartofi. Se alege un vas termorezistent, se aşază cartofii, se presară deasupra costiţa şi ceapa, iar apoi se pune brânza tăiată felii.
Se dă tava la cuptor şi se lasă până când se topeşte brânza.
Tartiflette
Pofta buna!