Tartiflette

Printeaza

O reteta delicioasa de tartiflette din :cartofi, costita afumata, branza, ceapa, ulei, piper.

Ingrediente:Tartiflette

  • 1 kg cartofi
  • 200 g costiţă afumată
  • 1 cutie de brânză
  • 2 cepe
  • ulei
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă cartofii, se fierb întregi, în apă cu sare, timp de 20 de minute, şi apoi se taie rondele. Se curăţă şi ceapa şi se toacă mărunt.

Se încinge o tigaie cu puţin ulei şi se căleşte ceapa. Când e gata rumenită, se adaugă costiţa tăiată fâşii subţiri. Se lasă la prăjit 2-3 minute.

Intr-o altă tigaie se topeşte o lingură de unt şi se sotează rondelele de cartofi. Se alege un vas termorezistent, se aşază cartofii, se presară deasu­pra costiţa şi ceapa, iar apoi se pune brânza tăiată felii.

Se dă tava la cuptor şi se lasă până când se topeşte brânza.

Tartiflette

Tartiflette

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.