Tartina cu usturoi

Printeaza

Tartine cu usturoi si faina, drojdie, sare, zahar, branza de vaci, telemea, oua, mozzarella, porumb, pasta de rosii uscate, salata verde, sare, piper si busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • sare
  • zahăr
  • ulei
  • 150 ml apă
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g telemea
  • două ouă
  • 4 căţei de usturoi
  • 300 g mozzarella
  • 50 g porumb
  • pastă de roşii uscate
  • o salată verde
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • sos de roşii picant
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tartina cu usturoi: Drojdia se dizolvă în apa călduţă, împreună cu o linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr tos, trei linguri de ulei şi puţină făină. Se lasă să crească, se adaugă brânza de vaci, telemeaua şi ouăle.

Se toarnă peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet, se lasă să dospească la cald mi­nimum 30 de minute, i se dă formă de baghetă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce în cuptorul încins, se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie înjumătăţi, se unge cu pasta de roşii, se presară brânza mozzarella, sarea, boabele de porumb, piperul şi busuiocul tocat.

Se presară felii de usturoi, frun­ze de salată şi se introduce pentru zece minute în cuptorul încins. Se serveşte imediat, cu sos de roşii picant

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.