Tartine cu ansoa si sos de soia
PrinteazaTartine cu ansoa si sos de soia din: broccoli, spanac, ceapa verde, maioneza, smantana, oua, usturoi, ansoa in ulei, capere, cartofi, sare, piper, salata verde, paine prajita, otet balsamic, sos de soia.
- 200 g broccoli
- 100 g spanac
- o legatura ceapa verde
- 100 ml maioneza
- 100 ml smanana
- 4 oua
- doi catei de usturoi
- un borcanel ansoa in ulei
- capere
- doi cartofi
- sare
- piper
- salata verde
- paine prajita
- otet balsamic
- sos de soia
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Broccoli şi spanacul se fierb separat, se scurg şi se pun lângă cartofi.
Se pasează, se lasă să se răcească, se adaugă maioneza şi smântână. Se condimentează după gust, se adaugă usturoiul pisat, se mixează totul şi se crema obţinută se introduce la rece 30 de minute.
Se pune apoi pe felii de pâine prăjită, se presară ceapă verde şi două linguri cu capere tocate, se aşază deasupra fileuri de anşoa întregi sau tocate şi se pun pe un platou.
Ouăle se fierb, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri.
Se condimentează, se aşază lângă pâinea prăjită, se presară salată tăiată fâşii şi se serveşte totul imediat.
Pentru un plus de gust, peste ouă se poate pune oţet balsamic sau sos de soia.
Tartine cu ansoa si sos de soia
Pofta buna!