Tartine cu ansoa
PrinteazaO reteta delicioasa de tartine cu anso din: cartof, paine, mozzarella, fileuri de ansoa, capere, lamaie, usturoi, pesto de busuioc, masline, sare, piper, salata rucola si ulei de masline.
Ingrediente:
- un cartof dulce
- o pâine feliată
- 300 g mozzarella
- un borcan fileuri de anşoa picante
- două linguri de capere
- o lămâie
- 4 căţei de usturoi
- două linguri de pesto de busuioc
- 100 g măsline
- sare
- piper
- salată rucola
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie felii subţiri şi se s pune pe o farfurie. Cartoful dulce se curăţă de coajă, se spală, se stropeşte cu ulei de măsline şi se condimentează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 minute la foc mediu.
Feliile de pâine se ung cu sosul pesto pe o parte, se aşază felii de cartof, se presară usturoiul feli- at,.caperele întregi sau tocate şi măslinele feliate. Se pun deasupra rondele de mozzarella, fileuri de anşoa scurse de ulei, salată rucola şi piper măcinat. Se introduc în cuptorul încins şi se lasă la foc mediu până ce mozzarella s-a topit.
Se scot din cuptor, se ţin să se răcească 5 minute, se stropesc cu suc de lămâie şi se servesc imediat. Se pot servi cu o salată din rucola cu sos vinegretă.
Tartine cu ansoa
Pofta buna!