Tartine cu pasta de ficat si unt din: ficat, oua, unt sau margarina, marar, sare, piper, mustar. Ingrediente: circa 100 g pastă de ficat 1-2 ouă fierte tari 50-100 g unt (sau margarină) mărar verde sare piper 2 linguriţe de muştar Mod de preparare: Se amestecă untul, pasta de ficat şi gălbenuşul ouălor. Eventual, se […]
Tartine cu brânză de capră și rucola
PrinteazaTartine cu brânză de capră și rucola din: paine, ulei de masline, branza de capra, frunze de rucola, zeama de lamaie, sare, piper, seminte de pin prajite.
Brânza de capră adaugă o notă cremoasă și ușor sărată, în timp ce rucola aduce prospețime și un pic de iuțeală.
Ingrediente:
- Feliile de pâine (preferabil pâine integrală sau pâine de secară)
- Ulei de măsline
- Brânză de capră
- Frunze de rucola
- Zeamă de lămâie
- Sare și piper
- Semințe de pin prăjite (opțional)
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 180°C. Taie pâinea în felii groase și așază-le pe o tava de copt acoperită cu hârtie de copt.
Unge feliile de pâine cu puțin ulei de măsline și bagă tava în cuptor pentru aproximativ 5-7 minute sau până când pâinea devine ușor crocantă.
În timp ce pâinea se coace, amestecă frunzele de rucola cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și puțină sare și piper, într-un bol mic.
Scoate feliile de pâine din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. Întinde o cantitate generoasă de brânză de capră pe fiecare felie de pâine.
Acoperă brânza cu amestecul de rucola și presară deasupra semințe de pin prăjite pentru un plus de crocant.
Poți servi aceste tartine ca aperitiv sau le poți încorpora într-un mic dejun sănătos și hrănitor
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartine cu pasta de ficat si unt
Pofta buna!