Tartine aromate cu ansoa din: ansoa marinat, rosii, chifle, piper, boia. Ingrediente: 200 g anșoa marinat 2 roșii 2 chifle piper boia de ardei dulce Mod de preparare: Se taie chiflele pe jumătate, pe lung și se prăjesc. Se taie roșiile rondele groase de 1cm. Se scot bucățile de anșoa din marinată și se […]
Tartine cu brânză si fructe uscate
PrinteazaTartine cu brânză si fructe uscate din: fructe uscate, vin dulce, unt, migdale, paine de secara, branza de capra, miere.
- 150 g fructe uscate amestecate (caise, stafide, merisoare, curmare, smochine)
- 150 ml vin dulce
- 2 linguri unt
- 50 g migdale nedecojite si tocate grosier
- 1 baton de paine de secara (circa 250 g)
- 2 rulouri de branza de capra (a 200 g)
- 2-3 linguri miere fluida
Mod de preparare:
Se taie mărunt fructele uscate şi se pun într-o strecurătoare. Se clătesc cu apă fierbinte şi se lasă să se scurgă bine.
Apoi se pun în vin la înmuiat. Se rumenesc migdalele fără adaos de grăsime, până ce încep să miroasă.
Se topeşte untul într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte de jur împrejur batonul de pâine de secară, până se rumeneşte.
Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie feliile.
Se taie felii de brânză de capră groase de cca 1 cm şi se repartizează pe feliile de pâine.
Se lasă să se scurgă fructele uscate şi se amestecă cu miere şi nuci.
Se aşază câte o linguriţă de compoziţie peste feliile de brânză şi se servesc.
Tartine cu brânză si fructe uscate
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tartine aromate cu ansoa
Tartine cu oua si gulii
Tartine cu oua si gulii din: oua, franzela, gulii, salata verde, ceapa, mustar, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 5 ouă fierte 1 franzelă neagră 2 gulii 1 salată verde 2 fire de ceapă 1 lingură de muştar 1 lingură de smântână ulei sare Mod de preparare: Pune gălbenuşurile într-un bol şi freacă-le cu muştar şi ulei […]
Pofta buna!