Tartine cu carne si ciuperci
PrinteazaTartine cu carne si ciuperci din: carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel, unt, ou, sare, faina, masline, rosii, cascaval.
Pentru compozitie:
- 500 g carne porc tocata
- 200 g ciuperci taiate felii subtiri
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 1 catel usturoi pisat
- 1 lingura patrunjel sau marar
- sare
- piper
Pentru aluat:
- 1 cana apa
- 50 g unt
- 1 ou
- sare
- cca 2 cani faina
Pentru decorare:
- 100 g masline (fara samburi taiate feliute)
- 7 rosii taiate feliute
- 100 g cascaval ras
Mod de preparere:
Se calesc ingredientele pentru compozitie intr-o lingura de ulei, la foc mic cca. 15 minute.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se imparte in parti egale de marimea unei nuci mai mari.
Se ung formele de tarte cu ulei si se muleaza aluatul in interiorul lor.
Se umple toate formele cu compozitia de carne si se decoreaza cu felii de rosii, masline si cascaval ras.
Se pun formele in cuptorul incins si se lasa 30 de minute, pana se rumenesc.
Se por servi calde sau reci, decorate cu salata verde si ketchup.
Pofta buna!