Tartine cu castravete

Printeaza

Tartine cu castravete din: castravete, ciboulette, paine, iaurt, smantana, iaurt, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 castravete mediu de 600-700 g
  • 10-12 fire de ciboulette
  • 4 felii patrate de paine
  • 1 iaurt natur
  • 3 linguri de smantana
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi castravetele, tăiaţi-l în două pe lungime, apoi, cu o linguriţă, scoateţi seminţele.

Tăiaţi castravetele felii fine. Puneţi feliuţele pe o tavă adâncă şi pudraţi-le pe rând cu puţină sare. Lăsaţi să se scurgă 1 oră.

Spălaţi ciboulette şi tocaţi-o fin. Incălziţi cuptorul la 150°C. –

Tăiaţi feliile de pâine în triunghiuri şi aşezaţi-le pe grătarul cuptorului. Lăsaţi să se usuce timp de 10 minute fară să se prăjească.

Scoateţi-le şi aprindeţi grătarul cuptorului. Clătiţi şi scurgeţi feliile de castravete. Puneţi-le într-un şervet şi presaţi-le tare, ca să iasă tot sucul.

Puneţi iaurtul şi smântână într-un castron şi bateţi uşor cu furculiţa. Adăugaţi castravetele şi ciboulette, săraţi, piperaţi şi amestecaţi.

Intindeţi castraveţii amestecaţi cu smântână în strat gros pe feliile de pâine, pudraţi cu parmezan şi aşezaţi canapelele pe grătar timp de 5-6 minute, până încep să se rumenească.

Aşezaţi-le pe rând pe o farfurie mare. Serviţi-le calde.

 

Tartine cu castravete

Tartine_cu_castravete

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.