Tartine de cocos cu ciocolata
PrinteazaTartine de cocos cu ciocolata din: albusuri, sare, zahar pudra, branza de vaci, fulgi de cocos, unt, zahar pudra, cacao, ciocolata.
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 90 g zahar pudra
- 1 lingura branza de vaci
- 200 g fulgi de cocos
crema:
- 70 g unt
- 90 g zahar pudra
- 1 lingura cacao
- 4 linguri ciocolata topita
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi se înglobează treptat zahărul. Când bezeaua devine tare, se încorporează şi brânza de vaci şi fulgii de cocos. Cu ajutorul unei forme rotunde (3-3,5 cm) se modelează discuri de aluat care se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul încins la 165 °C, timp de cca 12-15 min. până ce devin aurii pe margini. Pentru cremă, se bate untul şi se înglobează zahăr pudră, cacao şi la final ciocolata topită şi răcorită.
Se lasă să se întărească crema, la frigider. Se asamblează apoi câte două discuri de aluat, cu un strat consistent de cremă.
Tartine de cocos cu ciocolata
Pofta buna!