Tartine cu cremă de căpşuni

Printeaza

Tartine cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, suc de lamaie, frica.

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 75 g faina
  • 50 g amidon
  • 7 foi gelatina
  • 600 g capsuni
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 500 g frisca

 

Mod de preparare:

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 200°C. Se topeşte untul şi se separă ouăle.

Se bat gălbenuşurile cu 4 linguri de apă fierbinte şi 100 g zahăr timp de cca 3 min. Se bat albuşurile cu 25 g zahăr şi se înglobează.

Se repartizează compoziţia în tavă şi se coace cca 20 min.

Se răstoarnă pe un prosop presărat cu zahăr şi se desprinde hârtia de pe fund. Se înmoaie gelatina.

Se spală căpşunile şi se pun deoparte 12 bucăţi. Se pasează restul cu 75 g zahăr. Se dizolvă gelatina în sucul de lamâie cald.

Se adaugă piureul şi se lasă la frigider cca 15 min. Se bate frişca şi se înglobează 400 g.

Se taie în două blatul şi se asamblează cu cremă; se dă la frigider aproximativ 30 de minute.

Se unge cu frişcă şi se ornează cu căpşuni.

 

Tartine cu cremă de căpşuni

Tartine_cu_crema_de_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.