Tartine cu cremă de spanac

Printeaza

Tartine cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si bagheta.

Ingrediente:Tartine_cu_crema_de_spanac

  • 500 g spanac
  • 100 g unt
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura cu faina
  • 150 ml lapte dulce
  • 200 g ciuperci
  • 100 g porumb boabe
  • 100 g masline feliate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • baghete

 

Mod de preparare:

Spanacul se alege, se spală în mai multe ape ca să elimine impurităţile şi se toacă mărunt.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie felii subţiri.

Se încinge puţin unt într-o tigaie, se pun ciupercile şi se căiesc până se înmoaie şi devin aurii.

Untul rămas se încinge într-o cratiţă, se adaugă spanacul şi o cană cu apă.

Se fierbe, se pun laptele dulce, usturoiul, sare şi piper după gust.

Când spanacul este fiert, se adaugă făina dizolvată în puţină apă.

Se fierbe până se îngroaşă, se ia spanacul de pe foc, se adaugă măslinele tocate, pătrunjelul tocat şi boabele de porumb.

Se amestecă, se lasă să stea cinci minute ca să se întrepătrundă aromele, se pune crema de spanac pe felii de baghetă şi se serveşte imediat.

Crema de spanac se serveste fierbinte, deoarece contine unt si se incheaga.

 

Tartine cu cremă de spanac

Tartine_cu_crema_de_spanac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.