Tartine cu anşoa
PrinteazaTartine cu anşoa
- baghete
- o legătură de ceapă verde
- un fir de usturoi verde
- 50 g măsline feliate
- 500 g roşii
- 300 g caşcaval
- un borcan de fileuri de anşoa picante
- doi căţei de usturoi
- ulei de măsline
- busuioc uscat
- sare, piper
- pătrunjel
Preparare:
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc timp de cîteva minute, apoi se pun roşiile, sarea şi piperul.
Se lasă la fiert timp de zece minute, se adaugă măslinele feliate şi se lasă să clocotească încă două minute.
Se opreşte focul, se presară pătrunjel tocat şi se lasă să se răcească. Baghetele se taie în jumătăţi, apoi în bucăţele.
Se prăjesc într-o tigaie fără ulei, se ung cu usturoiul curăţat de foi, se stropesc cu ulei şi se presară busuiocul.
Se aşază felii de caşcaval, se toarnă sosul de roşii, se aşază fileurile de anşoa şi se presară pătrunjel tocat.
Tartine cu anşoa
Pofta buna!
Foarte bun. O sa fac mai des tartine cu ansoa, e simplu si gustos.