Tartine cu branza si carpaccio
PrinteazaTartine cu branza si carpaccio din: faina, unt, apa, ulei de masline, branza cu mucegai, branza de vaci, smantana, oua de prepelita, ardei iute, carpaccio, lamaie, marar, otet balsamic, sare, piper, salata verde, busuioc, cimbru, rozmarin.
- 250 g făină
- 125 g unt
- 30 ml apă
- 50 ml ulei de măsline
- 150 g brânză cu mucegai
- 150 g brânză de vaci
- 50 g smântână
- 8 ouă de prepeliţă
- un ardei iute
- 300 g carpaccio de vită
- o lămâie
- o legătură de mărar
- 10 ml oţet balsamic
- sare
- piper
- salată verde
- busuioc
- cimbru
- rozmarin
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune untul rece dat prin râzătoare împreună cu jumătate de linguriţă cu sare, piper după gust şi o linguriţă cu ulei de măsline şi făina. Se toarnă apa, se frământă ingredientele până se obţine un aluat nelipicios, se înfăşoară în folie de plastic şi se introduce la rece 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie pătrăţele şi se aşază în forme de metal unse cu unt. Se înţeapă din loc în loc, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 10-15 minute.
Intr-un bol se amestecă brânza cu mucegai cu brânza de vaci, coaja de lămâie, smântână, piper şi mărar tocat. Carpaccio se amestecă într-un bol cu restul de ulei, oţetul balsamic, coajă rasă de lămâie, sare, piper şi ardei iute feliat.
Se umplu cojile de tartine cu crema de brânză, se aşază în mijloc carpaccio, frunze de salată şi ouă de prepeliţă tăiate sferturi.
Tartine cu branza si carpaccio
Pofta buna!
Astea vreau sa le pregatesc si eu