Tartine cu branza si somon
PrinteazaTartine cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare.
- 6 felii paine toast integrala
- 500 g branza dulce
- 250 g file de somon afumat
- 2 linguri smantana cu continut redus de grasime
- 1 plic gelatina (10 g)
- 1 legatura marar
- piper alb proaspat macinat
- sare de mare
Mod de preparare:
Păstrezi pentru decor 1/4 din fileurile de somon şi câteva frunze de mărar, iar restul le tai marunt. Rehidratezi gelatina în 50 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain -mărie sau în cuptorul cu microunde. Scurgi bine brânza dulce. O mixezi împreună cu peştele, smântână, mărarul, sare şi piper după gust.
Torni gelatina în fir subţire şi omogenizezi. Dacă doreşti, poţi să condimentezi pasta şi cu alte plante aromatice: maghiran, oregano, hasmaţuchi. Tapetezi cu folie de polietilenă o tăviţă lată cât feliile de pâine.
Aşezi 3 felii de pâine una lângă alta, torni uniform din compoziţia cu brânză, apoi acoperi cu feliile, pui deasupra folie, ca să nu se usuce pâinea şi presezi uşor, pe toată suprafaţa.
Păstrezi tava în frigider pentru aproximativ 2 ore. Porţionezi tartinele în tavă, apoi le răstorni pe un platou şi le decorezi cu restul de pastă, cu peştele şi cu mărarul rămase.
Tartine cu branza si somon
Pofta buna!