Tartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii
PrinteazaTartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii din: telina, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper cayenne, broccoli, ceapa, sunca, ulei, oua, parmezan, pesmet, piper, nucsoara si unt.
- 1 tulpina de telina
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura pasta de rosii
- 600 g rosii bucati
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 varf de cutit de zahar
- sare
- piper Cayenne
- 1 kg broccoli
- 1 ceapa
- 100 g sunca taiata felii
- 1 lingura ulei
- 4 oua
- 50 g parmezan razuit
- 5-8 linguri pemset
- piper
- nucsoara rasa
- 40 g unt topit
Mod de preparare:
Se taie cubuleţe ţelina şi usturoiul şi se călesc în uleiul de măsline. Se încorporează pasta de roşii şi se căleşte în continuare. Se adaugă roşiile, se fierbe totul 5 minute şi se adaugă pătrunjelul. Se condimentează cu zahăr, sare şi piper Cayenne.
Se curăţă broccoli, se opăreşte 10 minute în apă cu sare, apoi se stoarce. Se toacă ceapa şi broccoli. Se taie cuburi 50 g şuncă. Se prăjeşte în ulei împreună cu ceapa, apoi se adaugă şi broccoli. Se frământă cu 2 ouă şi parmezanul. Se adaugă atâta pesmet până ce compoziţia devine maleabilă, apoi se condimentează.
Se modelează tartine din compoziţie, se dau prin restul de ouă bătute în prealabil, apoi prin pesmet. Se presează un pic şi se prăjesc în untul topit câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se căleşte restul de şuncă într-o tigaie şi se serveşte alături de tartine, împreună cu sosul de roşii.
Tartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii
Pofta buna!
Like
imi plac tartinele, dar cu pesmet n-am incercat
mmm delicioase 🙂
tartinele astea sunt delicioase