Tartine cu fasole
PrinteazaTartine cu fasole din: suc de rosii, zahar brun, otet balsamic, boia iute, piper, fasole alba, paine crocanta, unt, patrunjel, usturoi, oua, chorizo.
- 500 ml suc de rosii gros – passata
- 30 g zahar brun – de preferinta
- 1 lingurita otet balsamic
- 1-2 lingurite boia iute
- 1/2 lingurita piper
- 2×400 g conserva de fasole alba, scursa de lichid
- 4×3 cm felii de paine corcanta integrala
- 60 g unt
- cateva fire de patrunjel proaspat, tocat
- 1 catel mic de usturoi, zdrobit
- 4 oua, ochiuri
- 75 g chorizo, taiat felii subtiri, prajit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Intr-un vas, pe foc, pune sosul de rosii, boiaua iute, otetul si piper si adauga sare. Fierbe 5 minute, amestecand. Adauga fasolea si apoi da totul la totul la cuptor 30-40 min, până când scade.
Prăjeşte pâinea la grill pe ambele părţi. Combină untul cu pătrunjelul si usturoiul şi unge cu amestecul feliile de pâine. Aşază deasupra fasole, câte un ou ochi şi câteva felii de chorizo. Serveşte imediat.
Tartine cu fasole
Pofta buna!