Tartine cu mango si branza
PrinteazaO reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai, sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata rucola si ulei de floarea soarelui.
- 250 ml apă
- 250 ml lapte dulce
- 300 g mălai
- 300 g brânză cu mucegai
- două bucăţi de mango
- o lingură rasă de sare mare
- 125 g parmezan
- 75 g unt
- pudră de curry
- boia iute
- piper
- salată rucola
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Intr-o oală se pune la fiert apa amestecată cu laptele dulce, sarea şi piperul după gust. Când începe să clocotească se pune untul, se lasă să se topească, se presară o jumătate de linguriţă de pudră de curry şi un praf de boia iute. Se adaugă mălaiul, se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă.
Când mămăliga este gata, se adaugă parmezanul ras, se amestecă, se toarnă într-o tavă adâncă stropită cu apă rece, se nivelează şi se lasă să se răcească. Se taie triunghiuri, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu spumiera pe şervete absorbante ca să elimine uleiul în exces.
Salata rucola se pune într-un bol împreună cu mango tăiat cubuleţe şi brânza cu mucegai tăiată mărunt. Se amestecă bine şi se serveşte alături de triunghiurile de mălai calde sau reci. Triunghiurile de mămăligă se pot frige pe grătar sau în cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie.
Poftă bună!