Tartine cu naut si ton
PrinteazaTartine cu naut si ton din: tartine, ton in ulei, naut, tahini, ulei de masline, usturoi, rosii uscate, castraveti murati, migdale, sare, piper, telina, ardei iute, lamaie.
- 300 g tartine prăjite
- o conservă ton în ulei
- 300 g năut fiert
- două linguri cu tahini
- 30 ml ulei de măsline
- doi căţei de usturoi
- 50 g roşii uscate în ulei
- 300 g castraveţi muraţi
- 30 g migdale
- sare
- piper
- frunze ţelină
- ardei iute
- lămâie
Mod de preparare:
Năutul fiert se clăteşte, se scurge de apă şi se pune într-un bol. Se adaugă tahini, uleiul de măsline, usturoiul curăţat, sare şi piper după gust.
Se toarnă puţină apă, se adaugă migdalele şi se pasează totul cu un blender, adăugând treptat apă dacă este nevoie până se obţine o compoziţie de consistenţa unei creme mai moale.
Tonul se scurge de uleiul din conservă şi se pune peste pastă. Se adaugă o roşie uscată scursă de ulei, un castravete murat şi se pasează până se omogenizează ingredientele.
Pasta obţinută se pune într-un bol, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minim 30 de minute.
Se ung tartinele cu pastă, se decorează cu felii de castravete şi roşii uscate şi se servesc imediat.
Tartine cu naut si ton
Pofta buna!